Trening for bedrifter

Kjekt å vite
Forskning
Kjekt å vite
Brukerhistorier

Blide ansatte som takler stress og yter mer på jobb, lite sykefravær og et bra arbeidsmiljø. Det er noen av fordelene en bedrift kan oppleve ved at de ansatte er fysisk aktive.

Toppbilde: Daglig leder i Myworkout, Knut Løkke.

Foto: Terje Trobe.

Før jul fikk Myworkout innvilget støtte av Innovasjon Norge til et IFU-prosjekt – en tilskuddsordning som skal bidra til utvikling av nye produkter og løsninger som fører frem til internasjonal markedsuksess (Kilde: Innovasjon Norge). Dette tilskuddet skal brukes til å utvikle fleksible treningsløsninger for bedrifter i hele verden.

— Ansatte med god helse representerer økonomisk verdi for bedriften. Myworkout kan levere en fleksibel og forskningsbasert treningsløsning direkte til bedriftens ansatte. Med testing, statistikk, gamification, inspirasjon og motivasjon, sier daglig leder og gründeren bak Myworkout, Knut Løkke.

Hvorfor bedrifter?

Myworkout har som mål å forbedre folkehelsa, og tror det er både viktig og riktig at arbeidsplasser tilbyr trening til sine ansatte – noe som ikke bare bedrer helsa til de ansatte. En sunn ansatt vil nemlig gi jernet på jobb og ha mindre sykefravær.— Effekten er ikke bare god helse, men også økt trivsel, bedre prestasjon i jobben og, kanskje viktigst, et lengre liv. Dette representerer også en verdi for den enkelte ansatte.

Myworkout skal være et instrument for å øke denne verdien, forklarer Løkke.I løpet av IFU-prosjektet, som varer ett år, skal Myworkout i samarbeid med bedriften Powel AS utvikle en treningsløsning som er tilpasset for nasjonale og internasjonale bedrifter. Powel er en ledende leverandør av programvareløsninger til energiselskaper, entreprenører og offentlig sektor. De har 380 ansatte fordelt over flere land, og et samarbeid vil derfor gi Myworkout muligheten til å utvikle et sluttprodukt som vil appellere til flere kulturer, språk og på tvers av landegrenser.

Hode for nyskapning

Utfordringer og utvikling går hånd i hånd, og Myworkout ble møtt med noen utfordringer av Bård Benum, admistrerende direktør i Powel, før de gikk med på å være en del av prosjektet.— Benum ga oss noen utfordringer, som for eksempel å tilpasse systemet til Garmin Vivofit som de allerede hadde investert til sine ansatte - og det har vi gjort. Garmin har faktisk også blitt deltaker i prosjektet, noe som byr på mange muligheter, sier Løkke.— Powel skal berømmes for deres vilje til å bidra. De har et hode for innovasjon og nyskaping, legger han til.Benum sier han ser frem til samarbeidet og liker tilnærmingen Myworkout har til trening.

— Tradisjonelle aktiviteter har en tendens til å trigge de som allerede er aktive, men vi håper vi kan nå ut til enda flere av de ansatte nå. I tillegg er konseptet interessant for en bedrift som Powel med mange kontorer i flere land. Myworkout ligger langt framme med tanke på utnyttelse av IT og "Internet of Things», noe som er spennende for oss som er et teknologiselskap, sier han.— Det er også viktig at det er en solid forankring i et sterkt fagmiljø. Det har vært viktig for oss i tilknytning til beslutningen om å være med, fortsetter han.

Les også: Slik kan du trene som Martin Ødegaard

Viktig med god helse

Direktøren sier Powel generelt sett er en bedrift hvor de ansatte er involvert i mye, også i fysisk aktivitet.

Vi har stimulert de ansatte gjennom støtte til bedriftsidrett, ulike arrangement, energipauser på jobb og helsetester, forklarer han.I tillegg sier Benum at den ansattes helse er like viktig for bedriften som den ansatte.— God helse er generelt sett viktig for den ansatte, men det er også viktig for arbeidsgiver at den ansatte holder seg frisk og har energi til å yte godt på jobb. En god helse er viktig for dette, både fysisk og mentalt.

Benum håper prosjektet med Myworkout vil virke motiverende på de ansatte, og sier han har fått positive reaksjoner fra de som er involvert i prosjektet hittil.— Vi forventer at vi får enda flere ansatte til å forstå og bli motivert til fysisk aktivitet. I tillegg blir det spennende å se hvordan vi kan være med på utforme opplegget.

Måler effekten av treningen

Hovedoppgaven til Myworkout blir å dokumentere at treningen faktisk virker.— Det skal vi dokumentere ved å måle de ansattes biologiske alder før, underveis og etter prosjektet er fullført, forklarer treningsgründeren Løkke.En biologisk alder- test er en komplisert test basert på forskning fra NTNU, men treningsfirmaet har forenklet den for den ansatte - uten at «testpersonen» behøver å slite seg helt ut.— Man blir andpusten, men ikke noe mer enn det. I tillegg kan den ansatte kan utføre testen selv uten behov for bistand, sier Løkke.

Hjelp til selvhjelp

Prosjektet med Powel er delt inn i tre faser: Testgruppe 1, Testgruppe 2 og Alle ansatte.— I prosjektet vil vi praktisere en lavterskel tilnærming med formidling av kunnskap og tilpasset instruksjon på en inspirerende og motiverende måte. Hjelp til selvhjelp er stikkordet, sier Løkke.

Siden Powel er stasjonert i flere land skal Myworkout lage både en norsk og en engelsk versjon. Den ansatte kan bruke mobil, nettbredd, laptop, PC eller Mac, og treningen kan utføres hjemme, ute i marka, på jobb eller på treningsstudio.— Det er avgjørende i ivareta god brukervennlighet. Dersom en ansatt ønsker å benytte en ekstern treningsapp, et treningsarmbånd eller ei klokke så har vi løsninger for det, forklarer den daglige lederen i treningsfirmaet.

Støtte og fremtidsplaner

Støtten fra Innovasjon Norge er helt avgjørende for prosjektet, og Løkke forteller at det er på grunn av dem at Myworkout har råd til å ta risikoen et slikt prosjekt fører med seg.— Takket være støtten vi får fra Innovasjon Norge evner Myworkout å tilføre prosjektet ti årsverk representert med blant annet professorer i medisin og doktorgrader i teknologi. Sammen med Innovasjon Norge får Myworkout en styrket kredibilitet, noe som gjør det lettere å bli hørt av potensielle bedrifter og samarbeidspartnere, sier han.

Men hva er planene fremover for treningsfirmaet?

— Det neste på planen er å styrke og videreutvikle infrastrukturen. Det er veldig mange store og små bedrifter og organisasjoner som har utbytte av denne løsningen. Skoler, idrettslag, bedrifter, treningssentre, foreninger. For å evne leveranse må infrastrukturen være vel gjennomtenkt og gjennomprøvd. Det er ikke noe vits i å utvikle en løsning uten å kunne håndtere potensialet.— Men vårt hovedfokus ligger akkurat nå på Powel, avslutter Løkke.

Test ditt maksimale oksygen opptak og biologiske alder Myworkout GO. Last ned gratis for iOS eller Android.

Ved å klikke «Godta», godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigering, analysere nettstedsbruk og hjelpe til med markedsføringsarbeidet vårt. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.
Innstillinger